Es va celebrar l’acte de tancament del projecte CIRCULAR.Tèxtils.cat, coordinat per Tèxtils.CAT i la Fundació FITEX, amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya i amb la col·laboració d’ELISAVA, l’INTEXTER-UPC, i MODACC. El projecte gira entorn l’aprofitament dels residus tèxtils de les empreses del sector dels materials tèxtils avançats.

L’objectiu de l’esdeveniment era donar a conèixer els resultats més destacats que ha assolit el projecte i posar les eines desenvolupades a l’abast d’aquelles persones per les quals puguin ser d’interès, com ara estudiants de disseny, dissenyadors, etc.

Així, l’acte va servir per presentar la biblioteca de mostres de residus, que a partir d’ara estarà disponible en format físic tant a ELISAVA com a l’INTEXTER-UPC i a FITEX. La biblioteca també estarà disponible al Marketplace del web del projecte. El projecte culmina amb un estudi on es defineixen aquests residus tèxtils i es presenten alguns exemples d’aplicació dels mateixos, recollits durant la Hackathon que es va dur a terme l’any passat.

L’acte, dut a terme a la seu d’ELISAVA a Barcelona, es va iniciar amb un breu resum de les actuacions del projecte i de la situació actual a nivell legislatiu pel què fa als residus tèxtils, de la mà de Clara Mallart, de l’Àrea de Sostenibilitat i Economia Circular de FITEX.

Seguidament, la Dra. Marta González, Coordinadora de l’Àrea de Materials i Sostenibilitat d’ELISAVA, va resumir els projectes que s’estan duent a terme des de l’escola a nivell de materials. Per donar una visió més específica sobre els materials tèxtils entorn dels quals gira el projecte, la Dra. Marta Casadesús, project manager de Tèxtils.CAT va detallar-ne les principals característiques.

L’empresa Proline Barcelona, membre de Tèxtils.CAT i especialitzada en la fabricació d’equips de pressoteràpia, va dur a terme una presentació per explicar la seva participació al projecte, posant com a exemple el seu procés productiu, com generen els seus residus tèxtils i quins projectes tenen previstos per poder-los reciclar. Alguns dels alumnes participants a la Hackathon també varen explicar la seva experiència i varen mostrar els seus projectes amb els materials tèxtils reciclats com a base dels seus dissenys.

L’acte va finalitzar amb un torn obert de preguntes i la possibilitat de consultar físicament la biblioteca de materials.